01jan2019

duik mee op 1 januari 2019

Van 13:00 tot 17:00

bij Huizen

De Rotaryclubs in Huizen organiseren op dinsdag 1 Januari 2019 de Nieuwjaarsduik in Huizen op de Zomerkade in Huizen, van een tot vijf uur, met om drie uur de duik!  Het is de vervolgactie op het drukbezochte seminar End Plastic Soup Now , een initiatief van Rotary, van 7 november jl. in De Krachtcentrale.

Nieuwjaarsduik

Met de Nieuwjaarsduik op dinsdag 1 januari, vragen we bewustzijn voor het grote probleem van plastic in het water, in de natuur en in onze leefomgeving. Arnoud Wildschut, de drijvende kracht achter de organisatie van de Nieuwjaarsduik in Huizen, stelt een deel van de horeca-opbrengst, van koffie, thee, warme chocomelk, snert, glühwein en worst, beschikbaar voor onze Rotary actie in 2019: afvalscheiding op alle scholen in Huizen en daarna het hele Gooi.

Krachtcentrale End Plastic Soup Now seminar

Tijdens de brainstormavond End Plastic Soup Now in de Krachtcentrale in Huizen op 7 november jl. maakten drie sprekers duidelijk hoe groot het plastic probleem is. Industrieel ontwerpster Lisanne Addink-Dölle, Karl Beerenfenger, expeditieleider en medeoprichter van By the Ocean We Unite, en Madelon Schaap van Rotaryclub Amsterdam Zuid, een van de initiatiefnemers van End Plastic Soup Now.

88 ideeën

Na de sprekers hebben de tachtig bezoekers van de bijeenkomst borden vol ideeën geplakt om een einde te maken aan de plastic soep en troep in de oceanen, rivieren, meren en in de natuur. Plastic wordt een steeds groter gevaar voor onze gezondheid. plastic soep. Er zijn  88 ideeën opgeplakt. “Deze nemen we mee in de plannen om een einde te maken aan de plastic soep en we hebben de volgende acties  al gepland”, meldt Gert-Jan van Dommelen van Rotary Huizen Gooimeer. “Laten we, net als Boyan Slat, de handen uit mouwen steken en voorkomen dat plastic überhaupt in het milieu terecht komt. Volg ons op Facebook. Post je ideeën, werk mee aan acties. Als we samenwerken aan dit enorme probleem kunnen we echt ver komen. En duik mee op 1 januari 2019."

Meer informatie:

rotary.nl/gooimeer, Facebook: facebook.com/Rotary-Huizen-Gooimeer

www.nieuwjaarsduikhuizen.nl/

Rotary Huizen Gooimeer: Gert-Jan van Dommelen, gjvandommelen@gmail.com, 06-53227713