International EndPlasticSoup Actiedag – June 6, 2020

 

Ook dit jaar gaan we weer op de eerste zaterdag van juni een internationale EndPlasticSoup actiedag organiseren. Dit jaar zal dat door de Corona crisis en de daarbij behorende maatregelen anders zijn dan vorig jaar. Meer individueel als Rotarians, minder fysiek meer digitaal, we denken aan individuele 1.5 meter clean up acties, de grootste wereldwijde digitale Plastic Soup Pub Quiz, een werledomvattend digitale presentatie over het plastic probleem etc. Het doel is dat we met veel deelnemende Rotaryclubs  en Rotaracters vanuit vele landen de actiedag gaan invullen. Heb je ideeën laat het ons dan weten we willen er met elkaar toch een succes van maken endplasticsoup@gmail.com

Het plan was om tijdens de Rotary International Convention in Honolulu aanwezig te zijn maar voor dit jaar is de Rotary International Convention zeer begrijpelijk afgelast, mogelijk kunnen we nog een digitale rol spelen in het programma.

In de afgelopen tijd zijn er al veel lokale, regionale initiatieven die we als Rotary en daarbuiten doen om een einde te maken aan de plastic problematiek. Als je een actie doet als individe of als club stuur ons dan een foto (liefst met vlag) en een kort bericht (liefst in het Nederlands en Engels ) dan plaatsen we dat op de website en op social media. Of als je een actie plant stuur ons dan de datum en een korte omschrijving dan zetten we het in de algemene agenda en maken een event aan op Facebook. Dank alvast voor jullie support.

 

Rotary en Rotaract Projecten

Er zijn gedurende jaar ook veel initiatieven van Rotary en Rotaract Clubs van EndPlasticSoup members & friends,  die ondersteunen we van harte, als je in actie komt stuur ons dan een bericht endplasticsoup@gmail.com dan publiceren we het. En het liefst met de EndPlasticSoup vlag.

End Plastic Soup Summercamp puzzel

Nederlandse en Duitse Rotary Clubs slaan handen ineen. Rotary Club Winschoten (NL) heeft samen met Rotary Club Leer (Duitsland) een nieuwe ‘EndPlasticSoup’-puzzel gemaakt die in Nederland,…

Lees verder...
Logo EPS World Cleanup Day World Rivers Day

Take Action NOW!

Join with your Club the actions to clean and restore our rivers from 18-26 September 2021: World Cleanup Day and World Rivers Day.

Lees verder...

Archief acties

Lees meer over de acties van Rotary om de plastic vervuiling tegen te gaan.