AMSTERDAM/PURMEREND – Rotaryclub Purmerend nam vorige week met een boot deel aan de campagne End Plastic Soup Now. De club ondersteunde deze wereldwijde Rotarycampagne door met 12 leden deel te nemen aan de actie om plastic afval uit de Amsterdamse grachten te vissen. Inclusief de Rotarians van Purmerend en zwerfinator Dirk Groot, die als gast was uitgenodigd om in de boot te stappen, viste onder leiding van Plastic Whale een groep van 200 Rotarians en meer dan 100 kinderen driftig en met succes naar afval.

Bewustwording

Miep Boerkamp is voorzitter van Rotaryclub Purmerend. “Wij ondersteunen dit soort initiatieven van harte. Het gaat er tenslotte om de bewustwording over de gevolgen bij zoveel mogelijk mensen te vergroten. Wat we hebben gezien is dat door 300 deelnemers een indrukwekkende en tevens zorgwekkende hoeveelheid plastic afval aan wal is gebracht”, aldus Boerkamp.

Hetty Deinum, Gouverneur van Rotary District Noord-Holland praat over Rotary in optima forma. “We zien dat een lokaal initiatief binnen het netwerk van de Rotary wordt gedeeld. Door verbinding te maken met 1,2 miljoen leden van Rotary wereldwijd ontstaat er een beweging. Dat vind ik mooi”.

Lees hier het gehele artikel