Rotary Winschoten speelt in op de puzzelrage tijdens de Corona-crisis. De club verkoopt voor het eerst een speciaal in de populaire Jan van Haasteren-stijl ontworpen ‘Rotary in actie’-puzzel. De opbrengst ervan gaat naar de ontwikkeling en plaatsing van een Bubble Barrier van The Great Bubble Barriereen bellenscherm dat met luchtbellen plastic in de rivieren tegenhoudt en afvangt, voordat het de Noordzee instroomt. Jaarlijks verdwijnt er wereldwijd ruim acht miljard kilo plastic afval in de zeeën en oceanen, waarvan 80% vanuit rivieren komt.

Juist in deze Corona-tijd zijn we ons extra bewust van het belang van een goede gezondheid. Die heeft alles te maken met onze voeding en daarmee met onze omgeving. Doordat in alle plankton, de basis van onze voedselketen, al plastic zit, eten we twee kilo plastic per jaar. Dat is natuurlijk niet gezond én niet goed voor het milieu. Wij willen met onze steun aan EndPlasticSoup, het wereldwijde initiatief van Rotary, daar verandering in brengen’, zegt Freerk Potze, voorzitter Rotaryclub Winschoten. Daarmee sluit de club aan bij het onlangs gelanceerde nieuwe aandachtsgebied van Rotary International: Supporting the Environment.

Gouden Rotary-logo

De puzzel van 1000 stukjes is te bestellen via: https://www.rotary.nl/winschoten/puzzel/ . In een van de dozen zit een gouden Rotary-logo verpakt. Wie dit aantreft, ontvangt 500 euro om te besteden aan een goed doel naar eigen keuze.