We hebben dinsdag 7 mei 2019 een succesvolle actie geregeld: 25 Rotarians verzamelden 400 kg. plastic in twee uur. Meestal nylon touw in alle vormen en modes, stukjes visnetten en industriële plastic zakken en containers, allemaal in verschillende stadia van verval. Veel ervan is er blijkbaar al tientallen jaren en is gedeeltelijk geïnfiltreerd in de bovenste bodemlagen, gras, heide, zeewier en andere struiken, waardoor het erg moeilijk is om behoorlijk schoon te maken.

Er komt nog een artikel hierover in de Rotary Nordic Magazine die verslag uitbrengt van de actie en andere Noordse clubs uitdaagt om een ​​strand te adopteren en soortgelijke acties uit te voeren. In dit artikel zullen we ook informatie geven over EndPlasticSoup en onze samenwerking met EPS en andere clubs aanbevelen om lid te worden van EPS.

In Noorwegen hebben we een centraal schoonmaakportaal op het web, waar je op een kaart alle acties kunt zien die gaande zijn (klik op de kaart en kijk rond): Hold Norgerent. Pagina voor deze actie: https://holdnorgerent.no/aksjon/169856/