Rotaryclub Huizen Gooimeer organiseerde op 7 november 2018 voor de introductie van EndPlasticSoupNow een inspirerend en informatief seminar in de Krachtcentrale in Huizen.

Er was veel interesse voor de bijeenkomst, niet alleen van Rotary leden van verschillende clubs uit de regio maar ook van vele andere geïnteresseerden. Het programma was afwisselend en gaf ruimte aan de deelnemers om met elkaar ideeën en acties te ontwikkelen om dit enorme probleem de wereld uit te krijgen en van Rotary End Plastic Soup Now een wereldwijde Rotary beweging te maken

De eerste presentatie “Van Waardeloos naar Waardevol” was van Lisanne Addink-Dolle, oprichtster van het bedrijf ‘Verdraaid Goed‘ zij af tijdens haar presentatie tal van voorbeelden hoe afval weer waarde krijgt en wat er voor mogelijkheden zijn voor de circulaire economie. Karl Beerenfeger, expeditieleider van de organisatie By The Ocean we Unite gaf in zijn presentatie “”Hoe schadelijk is plastic soup eigenlijk” een overzicht van ontwikkeling van plastic en hoe urgent het plastic probleem is, niet alleen in oceanen, rivieren maar ook op het land. Daarna gaf Madelon Schaap van EndPlasticSoupNow een presentatie over het ontstaan van deze Rotary beweging en over het begin van de actie afgelopen juni in de grachten van Amsterdam met 30 Rotaryclubs met als aanleiding de uitreiking van de Rotary Leonardo Da Vinci Award aan Boyan Slat van de Ocean Cleanup. Na de brainstorm werd de avond afgesloten door Coen Hoencamp van RC Huizen Gooimeer, die iedereen aanspoorde om mee te helpen van EndPlasticSoupNow een succes te maken. Alle ideeën en suggesties worden meegenomen naar de Inspiratieavond EndPlasticSoupNow op 26 november a.s. je kunt je daarvoor nog aanmelden.