Campaign EPS Action Day

1.5 meter Clean Up Challenge

De EndPlasticSoup Actiedag op zaterdag 6 juni 2020 gaat, uiteraard aangepast aan de Corona maatregelen, door. We hebben een actie ontwikkeld die hier rekening mee houdt: de 1.5 Meter Plastic Clean Up Challenge. Wat is de uitdaging? Ruim al het plastic afval binnen je eigen 1.5 meter op, alleen of met familie (wel op veilige afstand), binnen of buiten.

Wat heb je nodig een paar handschoenen en een vuilniszak, enthousiaste clubleden en hun familie, vrienden die mee willen doen en als je club die heeft, de EndPlasticSoup vlag (voor EPS-leden). Maak een foto (liefst met de vlag) van het verzamelde plastic, stuur de foto en het aantal verzamelde zakken naar endplasticsoup@gmail.com of post direct op Facebook #endplasticsoup.

Er is promotiemateriaal beschikbaar (zie het voorbeeld hiernaast) een campagne logo, poster, advertentie, social media materiaal, dat gebruikt kan worden om mensen op te roepen om hun eigen 1.5 meter op te ruimen! We passen het graag aan met jouw clubnaam en voor het buitenland met de daar geldende ‘social distance’. We willen met elkaar op zaterdag 6 juni 2020 binnen de beperkingen een positieve actie voeren met een knipoog en een glimlach naar de serieuze werkelijkheid waarin we leven.

Het doel is dat zoveel mogelijk Rotary Clubs, Rotaracters en Rotarians met hun familie, kinderen, kleinkinderen en vrienden in binnen- en buitenland in actie komen om aandacht te vragen voor het enorme plastic probleem en te laten zien dat we als Rotary daadwerkelijk People of Action zijn. Op deze manier willen we met elkaar zoveel mogelijk publiciteit genereren. Laat ons weten of je meedoet en stuur je foto’s en acties direct op zaterdag 6 juni naar ons toe dan publiceren wij dat. Wij hopen erop dat veel clubs mee gaan doen, er zijn ook al een groot aantal buitenlandse clubs die mee gaan doen. Join us now!

Voor meer informatie: www.endplasticsoup.nl

of stuur een mail aan endplasticsoup@gmail.com we lichten de actie graag toe in een Zoom of Skype Meeting.